Már elég régen posztoltam, de mentségemre legyen mondva, hogy mindkét laptopunk szinte egyszerre nyírta ki magát. Bár a helyzet azóta némileg javult, - az egyik akadozva és döcögve, de végre működik, - a másikról meg inkább ne is beszéljünk.. Úgyhogy jöjjön a lekvár!
Az igazat megvallva, az őszibarackért annyira nem rajongok, de egy kis vaníliával fűszerezve már tényleg egészen más ízhatás érhető el! Próbáljátok ki, még nem késő!
Hozzávalók (3 darab 400 g-os kisüvegnyi adaghoz)
- 1100 g megtisztított és felkockákozott őszibarack
- 350 g cukor
- 1 szál vaníliarúd
- 1 dl baracklé (arra azért ügyeljünk, hogy ha nem is 100%-os, de magas gyümölcskoncentrátumú legyen!)
- egy tasak 3:1 dzsemfix
A barackot feltettem főni a baracklével és a vaníliarúd magjaival együtt. Nem kellett sok idő, hamar levet eresztett és puhára párolódott. Ezután botmixerrel egy kicsit pürésítettem, - de éppen csak annyira, hogy némileg sűrűbb állagot kapott! Visszatettem főni a cukorral és a dzsemfix-szel együtt, majd üvegekbe töltöttem és pokrócokba csavarva kihűtöttem.
8 megjegyzés:
Na végre! Már vártalak!...és milyen szép lekvárt hoztál! :)
És milyen szép virágot is! Köszönjük!
Milyen szép a színe és a virág csodálatos
Orsi, Te mindig olyan kedves vagy, hogy attól már zavarba jövök. :)) Köszönöm szépen!
A virág a nyár utolsó emléke, legalábbis a blogon.. Örülök, hogy tetszik Merci!
Bianka, köszönöm Neked is!
nagyon jól hangzik, pont ma készülök palacsintát sütni, szerintem fini lehet benne! :)
Hamarosan újabb lekvárok jönnek, remélem azok is tetszenek majd! :)
Olyan szép!
Simán eltudom képzelni, hogy mennyire finom lehet. :)
Mikor jön a többi?
Amint lesz egy kis energiám.. :) Remélem hamarosan!
Megjegyzés küldése