A tejberizs az egyik olyan étel, amit rengetegszer készítek. Többnyire Gegének már a könyökén jön ki, de én egyszerűen nem tudok vele leállni.. Amióta pedig
egycsipet tanácsát kipróbáltam, még jobban csúszik.
Hozzávalók (4 adagra)
- 200 g rizs
- 6 dl víz
- csipet só
- 2 dl tej
- kb. 100 g cukor
- fél citrom héja reszelve
- 2 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 2 dl cukros tejszín felverve
A rizst egy csipet sóval feltettem a vízben főni. Amikor a víz elforrt, hozzáöntöttem a tejet, a cukrot és a citromhéjat. A vanília magjait is belekevertem, majd hagytam forrni. Miután már a tejet is magába szívta, hozzáadtam a tejszínt, levettem a gázról és fedő alatt tovább pároltam.
Tálalás előtt felvertem 2 dl cukrozott tejszínt, és abba forgattam bele a rizst. Egy teljesen krémes és nagyon lágy "masszát" kaptam. Eszméletlen!
10 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem a tejberizst .-)
Az a harmatos áfonya de kafa! :D
Tényleg fenséges lehet
Imádom, és gyönyörű!
Mi is szeretjük, de áfonyáhz még nem jutottam hozzá, pedig milyen klasszul illik még a színe is a fehérhez! Recept kiprób:)!!!
Klasszik, de örök szerelem! Látom mások is szeretik.
Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek! :)
Merci, ha jól tudom szeptember elejéig érik a termés, addig hátha ráakadsz valahol! :)
Örülök, hogy kipróbáltad és így is ízlik! :))
Nagyon guszta, az áfonya-szeder párossal isteni kehet!
Hmm én nem nagyon szeretem a tejberizst, de ez a kép arra késztet, hogy adjak egy újabb esélyt neki a te recepteddel. :)
Nyam -nyam szeretem:) Arról nem írsz, hogy áfonyával fogyasztottad el
egycsipet, én köszönöm! :)
chriesi, szerintem így lágyabban sokkal finomabb. Remélem Neked is ízleni fog! :)
Mária, valóban nem írtam.. :)
De akkor most pótolom! Egy nagy marék áfonyát egy kevés vízzel, cukorral és némi szederrel besűrítettem egy lábasban és ezt tettem a tetejére. Nem nagy dolog, talán ezért is maradt ki.
Megjegyzés küldése