2010. augusztus 14., szombat

Habkönnyű tejberizs

A tejberizs az egyik olyan étel, amit rengetegszer készítek. Többnyire Gegének már a könyökén jön ki, de én egyszerűen nem tudok vele leállni.. Amióta pedig egycsipet tanácsát kipróbáltam, még jobban csúszik.


Hozzávalók (4 adagra)
  • 200 g rizs
  • 6 dl víz
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • kb. 100 g cukor
  • fél citrom héja reszelve
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 2 dl cukros tejszín felverve
A rizst egy csipet sóval feltettem a vízben főni. Amikor a víz elforrt, hozzáöntöttem a tejet, a cukrot és a citromhéjat. A vanília magjait is belekevertem, majd hagytam forrni. Miután már a tejet is magába szívta,  hozzáadtam a tejszínt, levettem a gázról és fedő alatt tovább pároltam.

Tálalás előtt felvertem 2 dl cukrozott tejszínt, és abba forgattam bele a rizst. Egy teljesen krémes és nagyon lágy "masszát" kaptam. Eszméletlen!

10 megjegyzés:

Ottis írta...

Én is nagyon szeretem a tejberizst .-)

Raindrop írta...

Az a harmatos áfonya de kafa! :D

Bianka írta...

Tényleg fenséges lehet

Csibe írta...

Imádom, és gyönyörű!

Kőrösi Mercédesz írta...

Mi is szeretjük, de áfonyáhz még nem jutottam hozzá, pedig milyen klasszul illik még a színe is a fehérhez! Recept kiprób:)!!!

Puszedli írta...

Klasszik, de örök szerelem! Látom mások is szeretik.

Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek! :)

Merci, ha jól tudom szeptember elejéig érik a termés, addig hátha ráakadsz valahol! :)

egycsipet írta...

Örülök, hogy kipróbáltad és így is ízlik! :))
Nagyon guszta, az áfonya-szeder párossal isteni kehet!

chriesi írta...

Hmm én nem nagyon szeretem a tejberizst, de ez a kép arra késztet, hogy adjak egy újabb esélyt neki a te recepteddel. :)

Mária írta...

Nyam -nyam szeretem:) Arról nem írsz, hogy áfonyával fogyasztottad el

Puszedli írta...

egycsipet, én köszönöm! :)

chriesi, szerintem így lágyabban sokkal finomabb. Remélem Neked is ízleni fog! :)

Mária, valóban nem írtam.. :)
De akkor most pótolom! Egy nagy marék áfonyát egy kevés vízzel, cukorral és némi szederrel besűrítettem egy lábasban és ezt tettem a tetejére. Nem nagy dolog, talán ezért is maradt ki.