2010. szeptember 6., hétfő

Vaníliás őszibaracklekvár

Már elég régen posztoltam, de mentségemre legyen mondva, hogy mindkét laptopunk szinte egyszerre nyírta ki magát. Bár a helyzet azóta némileg javult, - az egyik akadozva és döcögve, de végre működik, - a másikról meg inkább ne is beszéljünk.. Úgyhogy jöjjön a lekvár!

Az igazat megvallva, az őszibarackért annyira nem rajongok, de egy kis vaníliával fűszerezve már tényleg egészen más ízhatás érhető el! Próbáljátok ki, még nem késő!


Hozzávalók (3 darab 400 g-os kisüvegnyi adaghoz)
  • 1100 g megtisztított és felkockákozott őszibarack
  • 350 g cukor
  • 1 szál vaníliarúd
  • 1 dl baracklé (arra azért ügyeljünk, hogy ha nem is 100%-os, de magas gyümölcskoncentrátumú legyen!)
  • egy tasak 3:1 dzsemfix
A barackot feltettem főni a baracklével és a vaníliarúd magjaival együtt. Nem kellett sok idő, hamar levet eresztett és puhára párolódott. Ezután botmixerrel egy kicsit pürésítettem, - de éppen csak annyira, hogy némileg sűrűbb állagot kapott! Visszatettem főni a cukorral és a dzsemfix-szel együtt, majd üvegekbe töltöttem és pokrócokba csavarva kihűtöttem.

8 megjegyzés:

Csibe írta...

Na végre! Már vártalak!...és milyen szép lekvárt hoztál! :)

Kőrösi Mercédesz írta...

És milyen szép virágot is! Köszönjük!

Bianka írta...

Milyen szép a színe és a virág csodálatos

Puszedli írta...

Orsi, Te mindig olyan kedves vagy, hogy attól már zavarba jövök. :)) Köszönöm szépen!

A virág a nyár utolsó emléke, legalábbis a blogon.. Örülök, hogy tetszik Merci!

Bianka, köszönöm Neked is!

MÁK írta...

nagyon jól hangzik, pont ma készülök palacsintát sütni, szerintem fini lehet benne! :)

Puszedli írta...

Hamarosan újabb lekvárok jönnek, remélem azok is tetszenek majd! :)

Raindrop írta...

Olyan szép!
Simán eltudom képzelni, hogy mennyire finom lehet. :)
Mikor jön a többi?

Puszedli írta...

Amint lesz egy kis energiám.. :) Remélem hamarosan!