2010. március 22., hétfő

Burgonyás zellerkrémleves

Az úgy indult, hogy Gege hetes léböjtkúrája miatt most csak magamra kell főznöm. Ilyen se nagyon volt még, úgyhogy kihasználom a helyzetet és zellerezek. Persze csak fél adagokban, de ez a hét! Ez maga lesz a mennyország!


Hozzávalók (2 személyre)
  • 1 zellergumó
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 púpos tk. tárkony
  • bors
A zellert és a krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam, majd a húsleves alaplében forralni kezdtem. Ízesítettem a tárkonnyal, a sóval és a borssal. Amikor teljesen puhára főtt, botmixerrel összeturmixoltam és gyors kevergetés mellett felöntöttem a tejszínnel. Ezután kb. 5 percre újból a gázra tettem, hogy az ízek jobban összeérhessenek. Mivel semmilyen levesbetétnek való nem volt itthon, ezért burgonyachipset készítettem és azzal tálaltam.

6 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

:-) "kihasználom a helyzetet és zellerezek!":):) hát ez nagyon aranyos:)

a chips nagyon guszta, el tudnám most ropogtatni..

Méhn Niki írta...

Hmm, milyen jó is lenne ha csak magamra gondolhatnék egy hétig! :D Mi mindig vitatkozunk az ebéden... ma pl görögsalit akartam csinálni, de persze győzött a férfi uralom, és a rakott krumpli ott süldögél kint a konyhában... jellemző. :) Szeretem, de basszus... :D
Fincsi zellerkrémleves, még nem csináltam, de köszi a receptet, meg fogom főzni. ;)

Csibe írta...

Külön-külön csináltam mindkettőt, de együtt még nem, köszi az ötletet :))

szepyke írta...

Jaj! Kitettél az oldalsávba!:)Köszönöm szépen, kedves vagy!:)

Jah, és én nem bírom a zellert, mennyire érezni az ízén? Hülye kérdés gondolom, mert eléggé jellegzetes íze van, szinte mindent "elnyom"...:)

Puszedli írta...

DP, pedig csak a tényeket írtam! Azért köszi! :)

Niki, nagyjából itt is ez a helyzet, de nem panaszkodom. Hét teljes nap most csak ez enyém! :)

Csibe, igazán nincs mit! :)

Szepyke! Te mindig is kint voltál.. :) De visszatérve a levesre, igen - erős zeller íze van. :))

Raindrop írta...

Én viszont szeretem nagyon, és ami nekem van receptem az kicsit más.
Imádom begyűjteni az újakat.
Pont 1 hete főztem meg, csak az a baj mindig keveset csinálok... :)