Az úgy indult, hogy Gege hetes léböjtkúrája miatt most csak magamra kell főznöm. Ilyen se nagyon volt még, úgyhogy kihasználom a helyzetet és zellerezek. Persze csak fél adagokban, de ez a hét! Ez maga lesz a mennyország!
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 zellergumó
- 2 nagyobb krumpli
- 1 liter húsleves alaplé
- 2 dl tejszín
- 1 púpos tk. tárkony
- só
- bors
A zellert és a krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam, majd a húsleves alaplében forralni kezdtem. Ízesítettem a tárkonnyal, a sóval és a borssal. Amikor teljesen puhára főtt, botmixerrel összeturmixoltam és gyors kevergetés mellett felöntöttem a tejszínnel. Ezután kb. 5 percre újból a gázra tettem, hogy az ízek jobban összeérhessenek. Mivel semmilyen levesbetétnek való nem volt itthon, ezért burgonyachipset készítettem és azzal tálaltam.
6 megjegyzés:
:-) "kihasználom a helyzetet és zellerezek!":):) hát ez nagyon aranyos:)
a chips nagyon guszta, el tudnám most ropogtatni..
Hmm, milyen jó is lenne ha csak magamra gondolhatnék egy hétig! :D Mi mindig vitatkozunk az ebéden... ma pl görögsalit akartam csinálni, de persze győzött a férfi uralom, és a rakott krumpli ott süldögél kint a konyhában... jellemző. :) Szeretem, de basszus... :D
Fincsi zellerkrémleves, még nem csináltam, de köszi a receptet, meg fogom főzni. ;)
Külön-külön csináltam mindkettőt, de együtt még nem, köszi az ötletet :))
Jaj! Kitettél az oldalsávba!:)Köszönöm szépen, kedves vagy!:)
Jah, és én nem bírom a zellert, mennyire érezni az ízén? Hülye kérdés gondolom, mert eléggé jellegzetes íze van, szinte mindent "elnyom"...:)
DP, pedig csak a tényeket írtam! Azért köszi! :)
Niki, nagyjából itt is ez a helyzet, de nem panaszkodom. Hét teljes nap most csak ez enyém! :)
Csibe, igazán nincs mit! :)
Szepyke! Te mindig is kint voltál.. :) De visszatérve a levesre, igen - erős zeller íze van. :))
Én viszont szeretem nagyon, és ami nekem van receptem az kicsit más.
Imádom begyűjteni az újakat.
Pont 1 hete főztem meg, csak az a baj mindig keveset csinálok... :)
Megjegyzés küldése