2009. október 4., vasárnap

Chocolate chip cookies

Az apró teasüteményeknek nagyon tudok örülni, főleg azoknak, amik pár nap múlva is ugyanolyan puhák és ínycsiklandóak tudnak lenni, mint sütés után. A következő recept pedig pont ilyen..

Hozzávalók
  • 140 g puha vaj
  • 230 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 240 g liszt (egyik fele finomliszt, a másik kenyérliszt)
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 3/4 tk. sütőpor
  • 3/4 tk. tengeri só
  • 150 g étcsokoládé (70 % -os)
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót elvegyítettem egy tálban. Egy másik edényben a vajat habosra vertem a cukorral együtt, majd hozzáadtam a tojást és a vaníliát. Kanalanként a lisztes egyveleggel együtt eldolgoztam egy fakanállal. Szép, sűrű masszát kaptam, amibe aztán beleforgattam a csokidarabkákat. Végső fázisként egy légmentesen lezárható dobozban 36 órát pihentettem a hűtőben.

A pihenő után hagytam szobahőmérsékletűre melegedni a tésztát, majd pingpong labda nagyságú golyókat formáztam és 180 fokos, előmelegített sütőbe tettem őket kb. 12 percre. Fontos, hogy csak ennyi ideig hagyjuk bent őket, különben száraz kekszeket fogunk kapni! A kisült korongokat pedig - bármilyen meglepő is - enyhén megsóztam nagyszemű sóval. Igaz, nem szokványos, de nagyon jó párost alkotnak az étcsokival.

Az eredeti recept itt található.

5 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Hmmmm, milyen régóta készülök cookiest sütni!! :) Én is szeretem az ilyen eltehető sütiket. Van egy tuti mézeskalács receptem a blogomon, ajánlom figyelmedbe karácsonyra! ;)

Puszedli írta...

Te a fejembe látsz, mert éppen pár napja nézegettem kiszúrókat a karácsonyi mézeskalácshoz. :)))

Méhn Niki írta...

:D akkor hajrá!!

Jade írta...

Nalunk is egyik kedvenc aprosuti.

Puszedli írta...

Nem hiába..