Fűszeres Eszternél láttam a
zöldborsó főzelékes posztot és rájöttem, hogy milyen régen nem ettem már én sem - annak ellenére hogy mennyire szeretem.. Bámulatba ejtő, hogy hány féle elkészítési módja lehet ennek az egyszerű ételnek; dehát ahány ház, annyi szokás.
A mi szokásunk a bevált, menzás - mert anno én is ezért könyörögtem otthon anyának.. :)
Hozzávalók- 35 dkg zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 3 ek. cukor
- 1 lapos ek. liszt
A borsót megpároltam vízgőz fölött, majd egy lábasban felöntöttem a tejszínnel, belekevertem a cukrot és forralni kezdtem. Ezalatt egy kis tálban a lisztet elkevertem némi tejszínnel, és belehabartam a borsóba. Mivel nem szerettem volna hogy szétfőjön, ezért a gázt hamarabb lezártam és fedő alatt letakarva hagytam legalább még 10 percig.
2 megjegyzés:
Nemcsak az étel tökéletes fogás az őszre, de a fotó is gyönyörű és igényesen egyszerű. Jó idejönni...
Ez igazán kedves. Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése