2009. október 7., szerda

Zöldborsó főzelék

Fűszeres Eszternél láttam a zöldborsó főzelékes posztot és rájöttem, hogy milyen régen nem ettem már én sem - annak ellenére hogy mennyire szeretem.. Bámulatba ejtő, hogy hány féle elkészítési módja lehet ennek az egyszerű ételnek; dehát ahány ház, annyi szokás.

A mi szokásunk a bevált, menzás - mert anno én is ezért könyörögtem otthon anyának.. :)

Hozzávalók
  • 35 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. cukor
  • 1 lapos ek. liszt
A borsót megpároltam vízgőz fölött, majd egy lábasban felöntöttem a tejszínnel, belekevertem a cukrot és forralni kezdtem. Ezalatt egy kis tálban a lisztet elkevertem némi tejszínnel, és belehabartam a borsóba. Mivel nem szerettem volna hogy szétfőjön, ezért a gázt hamarabb lezártam és fedő alatt letakarva hagytam legalább még 10 percig.

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nemcsak az étel tökéletes fogás az őszre, de a fotó is gyönyörű és igényesen egyszerű. Jó idejönni...

Puszedli írta...

Ez igazán kedves. Köszönöm! :)