Hozzávalók
- 140 g puha vaj
- 230 g barnacukor
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 240 g liszt (egyik fele finomliszt, a másik kenyérliszt)
- fél tk. szódabikarbóna
- 3/4 tk. sütőpor
- 3/4 tk. tengeri só
- 150 g étcsokoládé (70 % -os)
A pihenő után hagytam szobahőmérsékletűre melegedni a tésztát, majd pingpong labda nagyságú golyókat formáztam és 180 fokos, előmelegített sütőbe tettem őket kb. 12 percre. Fontos, hogy csak ennyi ideig hagyjuk bent őket, különben száraz kekszeket fogunk kapni! A kisült korongokat pedig - bármilyen meglepő is - enyhén megsóztam nagyszemű sóval. Igaz, nem szokványos, de nagyon jó párost alkotnak az étcsokival.
Az eredeti recept itt található.
5 megjegyzés:
Hmmmm, milyen régóta készülök cookiest sütni!! :) Én is szeretem az ilyen eltehető sütiket. Van egy tuti mézeskalács receptem a blogomon, ajánlom figyelmedbe karácsonyra! ;)
Te a fejembe látsz, mert éppen pár napja nézegettem kiszúrókat a karácsonyi mézeskalácshoz. :)))
:D akkor hajrá!!
Nalunk is egyik kedvenc aprosuti.
Nem hiába..
Megjegyzés küldése