Az alapötlet innen származik.

A parféhoz
- 2 tojás
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- egy kk. fahéj
- 2 dl fehérbor (itthon most csak félédes volt, bár igazán szárazzal lett volna az igazi)
- 2 dl víz
- negyed citrom héja
- egy fahéjrúd
- 2 szem szegfűszeg
- egy kisebb fürt szőlő
- egy kis kávéskanál zselésítőszer
Az öntetet csak ma készítettem el, mielőtt feltálaltam volna a parfét. Lényegében egy teljesen egyszerű, némileg hígított forralt borról van szó, ami tökéletes összhangban van a jeges krémmel. A vizet és a bort egy lábasba öntöttem és forralni kezdtem a fahéjjal, szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal. Mikor már kb. a fele elforrt, akkor hozzáadtam a zselésítőszert és levettem a tűzről, beledobtam egy kisebb szőlő megmosott szemeit és lehűtöttem. Fontos, hogy miután lehűlt tegyük azonnal hűtőbe és várjunk vele legalább egy órát, különben ha a parfénkra öntjük, az egyből összeesik.

1 megjegyzés:
nagyon guszta!szép a fotó is! :)
Megjegyzés küldése