A rétest bármikor - bárhol - bármilyen töltelékkel megeszem. A Nők Lapja konyha szeptemberi rovatában olvastam először ilyen rizses verzióról, és mivel a hétvégi piacozásból megmaradt még pár darab vajpuhára sárgult körte, nem volt nehéz a kettőt összekapcsolni.
Hozzávalók
- fél liter tej
- kb. 15 dkg rizs
- 13 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 4 db puha körte
- 1 citrom resztelt héja
- 5 dkg vaj
- 1 csomag leveles tészta
- olaj és tejföl (a kenéshez)
Az alaprecept a hagyományos tejberizs. Mindössze annyit variáltam vele, hogy a reszelt citromhéjat és a vanília kikapargatott belsejét is belefőztem. Miután elkészült, még forrón belekavartam az apró kockákra vágott körtéket és eltettem egy időre hűlni. Addig a leveles tészta lapjait egyesével megkentem olaj és tejföl azonos arányú keverékével. Utolsó metódusként a töltelékkel együtt feltekertem a tésztát és 190 fokos sütőben megsütöttem.
6 megjegyzés:
a süti guszta, a körtés fotó meg levett a lábamról! :)
Ilyen ez a körte.. engem is mindig levesz a lábamról. :))
Jujjj, ez nagyon finom lehet! Ki fogom probalni, mert van meg reteslapom itthon es ez a rizses valtozat nagyon tetszik!
Koszi a receptet!
Finom volt nagyon, próbáld csak ki! :)
Elkeszult! Rendkivul finom, koszonom szepen a receptet!
Szia!
Én is megcsináltam, almával! Lesd meg, ha van kedved! Nagyon finom lett! Köszi!
Megjegyzés küldése