2009. szeptember 24., csütörtök

Vanília-rizses körte rétes

A rétest bármikor - bárhol - bármilyen töltelékkel megeszem. A Nők Lapja konyha szeptemberi rovatában olvastam először ilyen rizses verzióról, és mivel a hétvégi piacozásból megmaradt még pár darab vajpuhára sárgult körte, nem volt nehéz a kettőt összekapcsolni.

Hozzávalók
  • fél liter tej
  • kb. 15 dkg rizs
  • 13 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 4 db puha körte
  • 1 citrom resztelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • olaj és tejföl (a kenéshez)
Az alaprecept a hagyományos tejberizs. Mindössze annyit variáltam vele, hogy a reszelt citromhéjat és a vanília kikapargatott belsejét is belefőztem. Miután elkészült, még forrón belekavartam az apró kockákra vágott körtéket és eltettem egy időre hűlni. Addig a leveles tészta lapjait egyesével megkentem olaj és tejföl azonos arányú keverékével. Utolsó metódusként a töltelékkel együtt feltekertem a tésztát és 190 fokos sütőben megsütöttem.

6 megjegyzés:

Niki írta...

a süti guszta, a körtés fotó meg levett a lábamról! :)

Puszedli írta...

Ilyen ez a körte.. engem is mindig levesz a lábamról. :))

Judith írta...

Jujjj, ez nagyon finom lehet! Ki fogom probalni, mert van meg reteslapom itthon es ez a rizses valtozat nagyon tetszik!
Koszi a receptet!

Puszedli írta...

Finom volt nagyon, próbáld csak ki! :)

Judith írta...

Elkeszult! Rendkivul finom, koszonom szepen a receptet!

Dia írta...

Szia!

Én is megcsináltam, almával! Lesd meg, ha van kedved! Nagyon finom lett! Köszi!