Müzlit már nagyon régen ettem, hiányzott az íze. Nem is olyan régen felmerült bennem a gondolat, miszerint készíteni kellene házilag is. Tegnap éjszaka forrott ki teljesen a dolog nálam, úgyhogy mára egészen jó reggelink kerekedett.
Hozzávalók- 20 dkg zabpehely mix (búza-, rozs-, árpa-, zabpehely)
- 10 dkg méz
- 5 dkg cukor
- kb. 5 dkg margarin
- 1 nagy tk. fahéj
- 1 ek. szezámmag
- mazsola
A mézet, cukrot és margarint egy lábasba tettem és melegíteni kezdtem. Amikor a cukor szemcséi eltűntek, akkor belekevertem a zabpehely mixet, a szezámmagot, a fahéjat és a mazsolát. Miután az összetevők homogenizálódtak, sütőpapíros tepsire helyeztem és egy másik tepsi segítségével egyenletes magassúra préseltem. Kb. fél óra elteltével betettem a hűtőbe, hogy még jobban megdermedjen.
Azt hiszem még lesz egy pár bejegyzés ebben a kategóriában.. A receptet
itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése