2011. január 18., kedd

Sajtos karfiolkrémleves

Kint öt fok, borult égbolt és iszonyat mennyiségű sár. Ez várt reggel az ablakból kinézve.. szóval úgy döntöttem ma nem mozdulok ki. Elindítottam a napok óta dúdolgatott számot, körbeterítettem magam a szakácskönyvekkel és cirka egy óra alatt feljegyzeteltem a kinézett kedvenceket. Köztük ezt is.


 Hozzávalók (kb. 4 személy részére)
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olivaolaj
  • 400 g karfiol
  • 9 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 1 kk. mustár
  • só, bors, szerecsendió
  • pirított tarja a tálaláshoz
A szárzellert, a vöröshagymát és a sárgarépát apróra vágtam, majd a karfiollal együtt az olivaolajra dobtam. Fedő alatt - többször átkeverve - 15-20 perc alatt megpároltam. Ezután felöntöttem az alaplével, felforraltam, és lasssú tűzön további 15 percig gyöngyöztettem. Végül a tűzről levéve ízesítettem a fűszerekkel, belekevertem a sajtot és a mustárt, majd átturmixoltam a botmixerrel.

Eredeti recept - Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája

5 megjegyzés:

Frau Paprika írta...

Kompakt kis bejegyzés lett;) a levesből pedig most jól jönne egy tányér a tomboló fejfájásom ellen.:)

chriesi írta...

Jól hangzik a leves! Én is valahogy így töltöttem a napot, csak épp fotózni volt lehetetlen. :S

Bianka írta...

Nagyon tetszik a kép és a tálalása

Puszedli írta...

Frau Paprika, a semmittevésről csak nem akartam ódákat zengeni. :)

chriesi, remélem ma már lesz fény nálatok!

Bianka, köszönöm szépen!

Életünk és ételeink írta...

Na ezt azonnal ki kell próbálnom..