Kint öt fok, borult égbolt és iszonyat mennyiségű sár. Ez várt reggel az ablakból kinézve.. szóval úgy döntöttem ma nem mozdulok ki. Elindítottam a napok óta
dúdolgatott számot, körbeterítettem magam a szakácskönyvekkel és cirka egy óra alatt feljegyzeteltem a kinézett kedvenceket. Köztük ezt is.
Hozzávalók (kb. 4 személy részére)
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 szárzeller
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olivaolaj
- 400 g karfiol
- 9 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
- 100 g reszelt cheddar sajt
- 1 kk. mustár
- só, bors, szerecsendió
- pirított tarja a tálaláshoz
A szárzellert, a vöröshagymát és a sárgarépát apróra vágtam, majd a karfiollal együtt az olivaolajra dobtam. Fedő alatt - többször átkeverve - 15-20 perc alatt megpároltam. Ezután felöntöttem az alaplével, felforraltam, és lasssú tűzön további 15 percig gyöngyöztettem. Végül a tűzről levéve ízesítettem a fűszerekkel, belekevertem a sajtot és a mustárt, majd átturmixoltam a botmixerrel.
Eredeti recept - Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája
5 megjegyzés:
Kompakt kis bejegyzés lett;) a levesből pedig most jól jönne egy tányér a tomboló fejfájásom ellen.:)
Jól hangzik a leves! Én is valahogy így töltöttem a napot, csak épp fotózni volt lehetetlen. :S
Nagyon tetszik a kép és a tálalása
Frau Paprika, a semmittevésről csak nem akartam ódákat zengeni. :)
chriesi, remélem ma már lesz fény nálatok!
Bianka, köszönöm szépen!
Na ezt azonnal ki kell próbálnom..
Megjegyzés küldése