2010. november 19., péntek

Kolbászos spagetti

Az első adag sütemény odaégett, a ganache krémbe túl sok csokit tettem és nagy bánatomra a kisült kekszek sem hozták azt a jellegzetes ízt, amire vártam volna.. Mondanom sem kell, hogy a mosogatnivaló már javában óriás kupacokban állt, amikor a csapokat csavargatva megcsapott a felismerés: a csőtörés! Semmi baj, - gondoltam csúnya szavakat mormolgatva magamban - a lényeg, hogy még nem gyulladt fel a lakás.

..ezek után hosszasan ültem magam előtt, vajon bele merjek-e vágni valami ebédszerűbe. De mint tudjuk, az éhség nagy úr - még akkor is, ha ásványvízben főtt spagettire vetemedik az ember lánya..



Hozzávalók
  • 250 g spagetti
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 110 g jó minőségű kolbász
  • 5-6 db lila sonkahagyma
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • só,bors
  • parmezán
A spagettit kifőztem, a hozzávalókat felaprítottam. A kolbászt megpirítottam, rádobtam az aszalt paradicsomot, a hagymát, a bazsalikomot és pár percig hagytam, hogy az ízek összetalálkozhassanak. Végül sóztam, enyhén borsoztam és némi reszelt parmezánnal is megszórtam.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj igazán mesés

Puszedli írta...

Köszönöm Bianka! :)

egycsipet írta...

Ásványvizes spagetti? Leleményes! :)))))

Puszedli írta...

Mondtam.. vagyis írtam. Az éhség nagy úr! :)