2010. november 21., vasárnap

Joghurtos panna cotta karamellszószos mandarinnal

Mandarin szezon van és ennek szerintem én örülök a legjobban.. Ez az egyszerű, és bonyolultnak egyáltalán nem mondható desszert már régóta a fejemben motoszkált, de valahogy mindig úgy jött ki, hogy sohasem tudtam megvalósítani. Nagy kár volt érte.. nagyon lágy és könnyed. Szinte már léleksimogatóan jó.



Hozzávalók (2 személy részére)
  • 2 dl tejszín 
  • 70 g cukor
  • fél rúd vanília
  • 2 lap zselatin
  • 180 g görög joghurt
  • fél tk. narancsvirágvíz
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. tejszín
  • 4 mandarin
A panna cottához a tejszínt, a cukrot és a fél rúd vaníliarúd kikapargatott magjait egy lábasban a tűzre tettem. Addig a zselatinlapokat hideg vízbe áztattam, majd a forró tejszínben felolvasztottam. Ezután szobahőmérsékletűre hűtöttem, majd óvatosan belekevertem a joghurtot és a narancsvirágvizet is. Kis tálkákba töltöttem a krémet, és a hűtőbe tettem másfél órára.

Tálalás előtt a mandarinokat meghámoztam és vékony karikákra vágtam. A barna cukrot a (2.ek.-nyi) tejszínnel világosra karamellizáltam, majd a mandarinszeletekre csorgattam.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jó képek

Puszedli írta...

Köszi!

Ottis írta...

Puszedli, igaza van Biankának, csodálatosak a képeid, mindegyik a blogon!

Puszedli írta...

Igazán kedvesek vagytok. Nagyon jólesik, hogy így gondoljátok..
Sajnos viszont még messze állok attól, hogy azt mondhassam: elégedett vagyok. :)
Remélem ami késik nem múlik!

Raindrop írta...

Csodásak a mandarin virágok! :)
Annyira illik hozzád!
Remek lett a fejléc is, nagyon te vagy! Szeretem! :)

Puszedli írta...

Hát.. ennyire talán még sosem éreztem magaménak a sablont, meg a blogot. Ezek szerint valami érződni látszik belőle. :))

chriesi írta...

Mmm ez nagyon jól hangzik!

Eisenstock Ildikó írta...

Egy habkönnyű álom. Nemcsak isteni lehet, de még gyönyörű is!

Puszedli írta...

chriesi, Ildikó - köszönöm!