2010. január 19., kedd

Körkérdések - ismét

Palócprovence és Trinity is megkért még a kreatív díj kapcsán, hogy mondjak el magamról 7 olyan dolgot, amit mások esetleg nem tudhatnak.

1. Bár van jogosítványom, ennek ellenére én vagyok a világ legrosszabb sofőre. Akkor sem lenne kedvem vezetni, ha végre lenne egy saját autónk.
2. A nyers hústól irtózom. Ha valamit fel kell vágni, darabolni vagy sütni azt általában Gegére hagyom.
3. Mivel az ízületeim elég gyengék, hamar kiugrik a térdem vagy az ujjam. Két műtét után megtanultam, hogy még tésztagyúrásnál is érhet baleset, ezért ma már nagyon óvatosan csinálok mindent.
4. Ha valami nagyon bánt, akkor elkezdek takarítani - ez sokszor elég hasznos is tud lenni.
5. Csak lapos talpú cipőket viselek. A magasban valahogy összeakadnak a lábaim.
6. Többnynire olyan zenéket szeretek, amikre lehetetlenség táncolni - bár magunk között szólva, azt sem tudok.
7. Valahol belül megmaradtam igazi gyereknek, mert szívesen olvasok vagy nézek meséket a mai napig. (Ez talán egy kicsit beteges..)

A mit olvastam utoljára, mit olvasok jelenleg és a közeljövőben mit szándékozok kérdéssorozatot Raindroptól kaptam.



Amiket legutóbb olvastam.. Mivel nagyon szeretem Audrey Hepburn filmjeit, így az életéről szóló könyvet is szerettem. Hihetetlenül elragadó nőnek tartom. Ez Melissa Hellstern: Audrey Hepburn világa volt, míg a másik Coelhotól a Bánatos kurváim emlékére. Ez utóbbi valahogy nem hatott meg, ahogyan William S. Burrougsh: A narkós c. könyve sem. Ezt végig sem tudtam olvasni, pedig az ilyen könyvek mögött mindig vmi tartalmas és sokat mondó jelentést találok.

Nos, szokásomhoz híven, jelenleg egyszerre több könyv is forog a kezemben: az egyik Jon Krakauer: Út a vadonba, a másik Gabriel G. Marqueztől a Száz év magány. Nem tudom ez hogyan maradhatott ki eddig az életemből, eszméletlenül élvezem. Aztán mivel mostanában elkapott a kötési láz is, ezért napjában akár többször is tanulmányozom Julia Cooper: Kössünk lányok-at és a Kötést is.

Persze mindig vannak olyanok is, amiket majd át szeretnék rágni. Ezeket cetlikre írom, amiket rendre elhagyok és az egész valahogy feledésbe merül. Így most csak Piotr Klodkowski: A kelet csodálatos zamata és Kern Ágnes: Az almárium, a vánkos meg a baracklekvár vannak terítéken.

3 megjegyzés:

Raindrop írta...

Jaj, nagyon bírom ezt a 7 dolog rólam című játékot. :)
Téged is szinte alig ismerlek, és jó volt olvasni rólad!
Köszönöm a kérdésemre adott választ. A száz év magányt nem olvastam még, de mivel a Felolvasóval bizonyítottad milyen remek ízlésed van, pótolni fogom a közeljövőben!
Van egy újabb kérdésem amúgy, ez csajos. :) Ha lesz majd kedved valamikor hozzá, válaszolj. Ha nem, az sem baj.

De ami a lényeg!
Csodálatos a süti, és csodálatos a Nagyi is.

Puszedli írta...

Nagyon szívesen! :) Én is szeretem ezeket a részeket, jó többet tudni a másikról - még ha csak ilyen apróságokat is.

A száz év magányt még nem olvastam végig - szóval ha nem tetszik, ne engem okolj! :)))

Csibe írta...

De jó, nem csak én "nem vagyok jóban" a nyers hússal :)