Mivel zöldségmániás időszakomat élem, ezért régóta vadásztam egy jó quiche recept után. Pár sikertelen próbálkozás után feladtam egy időre, de ma teljesen véletlenül rátaláltam
a tökéletesre..
Hozzávalók (A quiche tésztához)
- 19 dkg liszt
- 1 csapott tk. só
- 12 dkg margarin
- 6 ek. hideg víz
A töltelékhez
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 dl tejszín
- 100 g tejszínes krémsajt
- 2 tojás
- 3-4 ek. tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors, szerecsendió
A kimért liszthez hozzáadtam a sót, majd apróra morzsolva a hideg margarint is. Tésztává gyúrtam, majd alufóliába csomagolva fél órát pihentettem a hűtőben. Ez alatt a brokkolit puhára pároltam, majd összeállítottam a krémet - vagyis a tejszínt, a tejfölt, a krémsajtot, a tojásokat és 10 dkg trappistát összekavartam és ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval. Egy villával durvára törtem a brokkolit és a krémhez kevertem. Mivel hamar kész voltam vele, ezért a tölteléket a hűtőbe tettem addig, amíg a tésztát el nem készítettem. Miután letelt a 30 perc, kivettem a tésztát, kinyújtottam és egy alaposan kivajazott piteformába tettem. 190 fokon (sütőpapírral és lencsével a közepén) kb. 10 percig sütöttem, majd beletöltöttem a brokkolis krémet és további 30-35 percig sütöttem. A maradék trappistát félidőben szórtam rá, hogy nehogy megégjen.
8 megjegyzés:
hát ez biza gusztán néz ki!! :) szeretem a brokkolit... ;)
Nagyon jól hangzik, és istenien néz ki!
Csodaszépen megcsináltad!
Köszi a recptet! :)
Nagyon szeretem a sajtokat/sajtkrémet tejszínes brokkolival, de quiche-ben még nem próbáltam.
Gyönyörű lett! A brokkoli nálunk is nyerő,ki fogom próbálni.
Csak utólag vettem észre, hogy a tésztánál kimaradt a 6 ek. víz. E nélkül nehéz lenne tésztát gyúrni.. :)
Niki - én is.. :)
Csibe, köszi szépen!
Raindrop, szerintem tésztával sokkal jobb, mint natúr felfújtként. Tökre feldobja az a halszálvékony, enyhén sós réteg.
Moha, örülök neki! Ha a brokkolit szeretitek - ez biztosan ízleni fog.
Átjössz? :)
Annyira megtetszett a recepted, hogy jövőhétre beütemeztem!
Majd írd meg, hogy ízlett! :)
Szia,
mekkora pite formát használtál?
Köszi
H
Megjegyzés küldése