A leves és a fotó még hetekkel ezelőtt készült, elveszett valahol a két laptop és a notebook között. Most viszont rátaláltam!
Hozzávalók
- kb. fél kg csirkemell
- pár ek. olaj
- 4 darab közepes méretű répa
- 2 közepes méretű fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé
- 3 db szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg karfiol
- 20 dkg zöldborsó
- húsleves alaplé
- kb. 2 ek. szárított tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- só, bors
A csirkemellet felkockáztam, majd pár ek. olajra dobva fehéredésig pirítottam. Ezután a felkarikázott zöldségeket is hozzáadtam.(Kivéve a hagymát, mivel az egyben tettem bele.) Nagyjából tíz percig pároltam, majd az egészet felöntöttem az alaplével. Sóztam, borsoztam és a tárkonnyal is ízesítettem. Miután az ízek kellően összeértek (kb. 40-50 perc) és minden alaposan megpuhult a levesben, belekevertem a tejszínt és a citromlevet.
! Ha nincs otthon húsleves alaplevünk, használhatunk bio leveskockát is, vagy egyszerűen csak főzzünk kevés vízzel és több zöldséggel!
5 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi! Jó h rátaláltál:)
A múltkor étteremben ettem tárkonyos ragulevest, azóta is ilyet akarok és most tessék, hozod, mutogatod, én pedig éhezem. :D
IMÁDOM :)
Nálunk is nagy kedvenc!
Gusztaaa!
Örülök, hogy Ti is szeretitek!
Megjegyzés küldése