2010. december 18., szombat

Sült alma


Hozzávalók (4 darab, kisebb méretű almához)
  • 8 ek. darált keksz
  • 8 ek. darált mandula
  • 1 maroknyi szeletelt mandula
  • 4 ek. méz
  • 2-3 ek. vaj
  • fél tk. őrölt fahéj
  • egy csipet őrölt szegfűszeg
A töltelékhez a száraz hozzávalókat a felolvasztott vajjal és a mézzel együtt összekevertem. Ezután az almákat alaposan megmostam, a tetejüket pedig levágtam. A magházakat egy kanállal óvatosan kiszedtem, majd a kekszes morzsával megtöltöttem. Végül a 170 fokos sütőben, fél órán át puhítottam.


Tipp! Ha valakinek túl száraz lenne, tálaljon mellé valamilyen tejszínes krémet, vanília fagyit vagy -sodót!

9 megjegyzés:

Raindrop írta...

Olyan kis aranyosan állnak az első fotón, komolyan mosolyra fakadtam. :) Rendszeresen sütök töltött almát, fahéjas fagyival nagyon szeretem. Ezt a tölteléket még nem próbáltam, remekül hangzik!
Jó hétvégét! Puszi! εїз

Puszedli írta...

Behalok tőled! :)) puszi-puszi

Csibe írta...

Olyan nagyon szépek!
...és én még nem is ettem ilyet :o

Puszedli írta...

Pedig ezt nem szabad kihagyni! :) Szinte bármivel megtöltheted, szóval próbáld ki mindenképpen!

chriesi írta...

Nekem is nagyon tetszik az első kép! :) Békés, boldog karácsonyt!

Frau Paprika írta...

Boldog Ünnepet kedves Puszedli! :)

Puszedli írta...

Köszönöm szépen! :)

Ottis írta...

Kedves Puszedli, Boldog Új Évet kívánok neked!

szepyke írta...

Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben!