Hozzávalók (4 darab, kisebb méretű almához)
- 8 ek. darált keksz
- 8 ek. darált mandula
- 1 maroknyi szeletelt mandula
- 4 ek. méz
- 2-3 ek. vaj
- fél tk. őrölt fahéj
- egy csipet őrölt szegfűszeg
A töltelékhez a száraz hozzávalókat a felolvasztott vajjal és a mézzel együtt összekevertem. Ezután az almákat alaposan megmostam, a tetejüket pedig levágtam. A magházakat egy kanállal óvatosan kiszedtem, majd a kekszes morzsával megtöltöttem. Végül a 170 fokos sütőben, fél órán át puhítottam.
Tipp! Ha valakinek túl száraz lenne, tálaljon mellé valamilyen tejszínes krémet, vanília fagyit vagy -sodót!
9 megjegyzés:
Olyan kis aranyosan állnak az első fotón, komolyan mosolyra fakadtam. :) Rendszeresen sütök töltött almát, fahéjas fagyival nagyon szeretem. Ezt a tölteléket még nem próbáltam, remekül hangzik!
Jó hétvégét! Puszi! εїз
Behalok tőled! :)) puszi-puszi
Olyan nagyon szépek!
...és én még nem is ettem ilyet :o
Pedig ezt nem szabad kihagyni! :) Szinte bármivel megtöltheted, szóval próbáld ki mindenképpen!
Nekem is nagyon tetszik az első kép! :) Békés, boldog karácsonyt!
Boldog Ünnepet kedves Puszedli! :)
Köszönöm szépen! :)
Kedves Puszedli, Boldog Új Évet kívánok neked!
Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben!
Megjegyzés küldése