2010. augusztus 4., szerda

Nyári, zöldséges tészta

A harci helyzet még mindig az, hogy nem bírok húst enni.. Tegnap fokhagymás-kakukkfüves csirkét akartam készíteni, de kirázott a hideg a nyers hús vagdalásától és pár percnyi "szenvedés" után végleg feladtam.
Gege fejezte be és annak (elvileg) normális rendje-módja szerint be is lapátolta a végeredményt, de én meglehetősen elkeseredtem. Nyugtassatok meg, hogy ez normális és mással is előfordult már!

Hogy mégis legyen valami jó a mai napban a hűtőnyitogatás és a hústologatás között, készítettem egy adag zöldséges tésztát. Persze kizárólagos jogon csak magamnak..


Hozzávalók (2 személyre)
  • 1 kisebb méretű zöld cukkini
  • 1 kisebb méretű sárga cukkini
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 dl tejszín (32%)
  • 100 g füstölt sajt (reszelve)
  • só, fehér bors, cayenne bors, szerecsendió
  • 250 g orsó tészta
  • egy marék koktélparadicsom (vegyesen sárga- és piros)
A tésztát feltettem sós vízben főni. Ezalatt a zöldségeket a paradicsom kivételével apróra kockáztam. A hagymát 2 evőkanál olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a zöldségeket is. Pár percig dinszteltem, majd felöntöttem a tejszínnel. Rádobtam a sajtot is, majd ízesítettem a fűszerekkel. Amikor elég sűrűnek láttam a szószt, beleforgattam a tésztát és hagytam, hogy magába szívja az egészet. A félbevágott paradicsomokat csak a tálaláskor tettem a tetejére.

9 megjegyzés:

chriesi írta...

Teljesen normális! Velem is elő szokott fordulni, sőt még tojással is. A tészta jól hangzik!

toritextil írta...

óó, de jó ez a recept, annyira akartam már tésztát enni, bármiféle hús nélkül - csak muszáj alaposan meggondolni, mert Tamásom laktózmentes cuccokat kell, hogy egyen, nem szereti a paradicsomot és a hagymát sem... nem egyszerű egy ilyen pasival enni úgy, hogy én is jól járjak :S :) (én nagy paradicsom- és tejtermékimádó vagyok, sőt a hagymát is szeretem..)
jaj, de mennyit írok hát, a lényeg, hogy köszi, ezt a receptet remekül fogom hasznosítani :)))

Fércművek írta...

Azt hiszem holnap ez lesz nálunk az ebéd. :) Köszi.

Csibe írta...

Milyen szép színes!...és tészta, imádom!
A hússal szoktam így lenni én is. A nyers hússal - talán a csirkemell kivétel - alapból nem szeretek dolgozni...és akkor rám várt a feladat a legutóbbi kerti sütésnél, hogy kifilézzek 10 db felső combot :O

Dia írta...

Fincsi lehet!
Miért nem eszel húst?

Bianka írta...

Nagyon szép a színe, biztos csodás

Puszedli írta...

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! :)

Kicsit megnyugtató, hogy nem csak engem taszít - remélem minél hamarabb elmúlik ez az időszak!

Dia, egyszerűen mostanában undorodom tőle és nem kívánom. Hogy miért, azt én is nagyon szeretném tudni! Ha így folytatom, a végén még vega leszek..

egycsipet írta...

Csodaszép lett!

Velem is előfordul olykor-olykor, de nem tart sokáig. Általában egy-két hétig mellőzöm ilyenkor a húsos ételeket, aztán visszatér minden a szokott kerékvágásba.

Puszedli írta...

Hát, nálam állandóan visszatér.. Azt hiszem most egy ideig nem próbálkozom.