2010. július 15., csütörtök

Zabpehely keksz

Nem tudom megmondani miért rajongok ennyire a kekszekért, mindenesetre nagyon beváltak nálunk. Egy jó süteményes dobozban napokig elállnak és bárhová magunkkal tudjuk őket vinni anélkül, hogy kár keletkezne bennük. Ez persze nem mentség a szezonális gyümölcsből készült desszertek hiányára, de nálunk azok már a hazafelé úton eltűnnek a kosárból.. 


Hozzávalók
  • 150 g zabpehely
  • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 g univerzális búzaliszt búzacsírával
  • 110 g vaj
  • 100 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 80 g étcsokoládé
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj
  • 1 púpos kk. sütőpor
A vajat megolvasztottam és a kimért cukorhoz adtam. Hagytam hogy teljesen kihűljön, csak ezután ütöttem bele a tojást. A kétféle lisztet egy tálba szitáltam a sütőporral és a fahéjjal együtt, majd apránként a vajas-cukros keverékhez adtam. Az étcsokoládét apró kockákra vágtam, és a zabpehellyel együtt a masszába forgattam. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 10-13 perc alatt megsültek.

! Aki szeretne mézet használni a cukor helyett, az csökkentse a vaj mennyiségét is!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nem lehet megunni ez nálunk heti rendszerességgel kell gyártani

Puszedli írta...

Szóval nem csak nálunk.. ez igazán megnyugtató. :)

Orsibabba írta...

Imadni valok, nekem is az egyik legkedvencebb kedvencem, es meg egeszseges is... epp ezert szeretem!:)

Csibe írta...

Én is nagyon szeretem! Jó kis recept! Szuper fejléc, és végre vagy :)

Puszedli írta...

Orsibabba, szerintem aki egyszer rákap, később nem tud leállni. :) Azt szeretem benne, hogy rengeteg variáció rejlik benne. (aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, kókusszal stb.)

Csibe, nagyon kedves vagy! :)