2010. július 30., péntek

Málnakrémleves

Ez a leves rém egyszerű, de azt hiszem ebben rejlik a tökéletessége. Mivel a fahéj-szegfűszeg párost kezdtem megunni, így kihagytam belőle és pár csepp mandulakivonattal helyettesítettem. Hihetetlenül finom íze lett!


Hozzávalók (2 személyre)
  • 60 dkg málna
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 250 g natúr joghurt (semmi reklám, de én az édesfehéret szeretem..) 
  • 3 dl tejszín
  • pár csepp mandulakivonat 
A málnát a vízzel együtt feltettem egy lábasba forrni. Miután teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítettem és átpasszíroztam. A tejszínt elkevertem a joghurttal, majd apránként a kihűlt málnaléhez adtam. Pár csepp mandulakivonatot is tettem bele, majd újraforraltam a cukorral együtt. (Én elég édesszájú vagyok, úgyhogy ha nem csal az emlékezetem 8 evőkanállal tettem bele - de ez tényleg csak ízlés kérdése.)

10 megjegyzés:

chriesi írta...

Izgalmasan hangzik!

Ildy írta...

Micsoda gyönyörűséges fotók!:)

Doctor Pepper írta...

pfuu, ez a második kép szuper! örülök, hogy végre van egy jó krémleves:)

Puszedli írta...

chriesi - elég "puritán", de így legalább nincs elnyomva a málna erőteljes íze fűszerekkel. :)

Ildy, köszönöm! :)

DP, a joghurt miatt vált be. Érzem! :))

Csibe írta...

Hú, de brutál jól néz ki!...mesés szín!

Puszedli írta...

Aranyos vagy Csibe, köszönöm! :)

egycsipet írta...

Hú, csodás! :)

Puszedli írta...

Köszi! :) Az íze is az volt.

Mézigörl írta...

Magyon guszta! Imádom a málnát...:)

Puszedli írta...

Én is.. :) Köszi!