Pontosan egy éve, ma írtam először bejegyzést a blogba.. Egy év nem hosszú idő, mégis általa olyan feltöltődést kaptam egy nagyon nehéz időszakban, amit igazából ki sem tudok fejezni. A folyamat még mindig tart, nem szívesen beszélek róla, de már tudom kezelni és ezért máshogy is viszonyulni hozzá.
Hogy elégedett vagyok-e? Nem! Magammal és a dolgaimmal sohasem! :) De el kell fogadnom, hogy vannak olyan tényezők, amik rajtam kívül esnek, nem tudok változtatni rajtuk még akkor sem, ha megszakadok.. De ilyenkor jöttök Ti! Pár érdeklődő e-mail, pár kedves hozzászólás és valahogy elfelejtődik a nyakamon lévő szorítás. Szóval köszönöm Nektek: mindenkinek aki olvas, aki nem olvas csak erre jár, aki zugolvasó vagy nem olvasó - nélkületek bizonyára nem menne így. Na de elég az ömlengésből, jöjjön a recept!
Hozzávalók (4 személyre)
- 250 g túró
- kb. fél dl tej
- 200 g fehércsokoládé
- 50 g porcukor
- 2 dl tejszín
- 100 g ribizli
A túrót összenyomkodtam, majd egy kevés tejjel pépesítettem a botmixer segítségével. A felolvasztott csokit, a porcukrot és a keményre vert tejszínhabot homogénné kevertem vele és óvatosan beleforgattam a (megmosott és lecsöpögtetett) ribizliszemeket is. Frisstentartó fóliával kibélelt szufléformákba töltöttem a krémet és pár órára a mélyhűtőbe tettem. Elég egyszerű!
15 megjegyzés:
hát én nagyon időzavarban vagyok, úgy néz ki, mert nem gondoltam volna, hogy még nincs egy éves a te blogod :)) hajrá én szeretem, amit csinálsz...
önmagammal meg én is mindig elégedetlen vagyok, épp ezt az időszakot élem most is :))
Valami ilyesmire most nagyon vágynék. :)
Nagyon fenségesen néz ki
huuuh, hát ez gyönyörű!!! és gratulálok a "szülinaphoz", jó döntés volt elkezdeni!
Gratulálok! Szerintem is jó, hogy belevágtál :)
Igencsak tetszik!
gratulalok szuper vagy:) ezt meg a kiralyno is megirigyelne!:P
Juj, de gyönyörű!
Gratulálok én is, és örülök, hogy vagy!!!
Annyira jó lett! :)
A fejléceddel pedig nem tudok betelni...
Köszönöm a kedves szavakat. :)
francba, hogy nincs mélyhűtőm... de amint lesz...... :))
ugyan én csak ritkán írok, de azért többször benézek, és természetesen imádom a dolgaid.. :)))
A mélyhűtő tényleg remek találmány! :)
Köszönöm, hogy írtál - igazán örülök, hogy tetszik amit itt látsz! :)
Csak a meleg hiányzik hozzá. Egy kérdés, ha fagyasztott túróból csinálom akkor nem baj az ha megint fagyasztom?
Újrafagyasztani általánosságban sem ajánlatos, de mivel tejtermékről van szó, így nem próbálkoznék a helyedben. A többszöri hőváltozás miatt a túró szerkezete átalakul, nagy a veszély a szalmonella fertőzés kialakulására.
Gondoltam, hogy rossz ötlet, de így olvasva még rosszabb. :))
Megjegyzés küldése