Hozzávalók
- 1 liter tej
- 2,5 csésze rizs
- 13 ek. cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 6 tojás
- 2 púpos ek. vaj
- 1 vaníliarúd
- vaj
- 1 müzlistálnyi szeder
- pár ek. porcukor
Egy lábasba tettem a rizst, majd annyi vízzel öntöttem fel, amennyi éppen, hogy csak ellepte. (kb. 2 dl) Amikor a víz elforrt, beleöntöttem a tejet, hozzáadtam a cukrot majd puhára és sűrűre főztem. Ezután belereszeltem a citrom reszelt héját és hagytam kihűlni. A tojásokat szétválasztottam, majd a sárgákat a vajjal együtt habosra kevertem és a tejberizshez adtam. A vanília magjait kikapargattam és a masszához adtam, majd a felvert tojásfehérjét is beleforgattam. Kivajazott, tűzálló tálban nagyjából 35 perc alatt szép, barnára sütöttem. (200 fok)
A szedret alacsony lángon feltettem főni egy kevés porcukorral. Néha rálöttyintettem egy kis vizet és szétfőztem. A végén egy sűrű, finom öntetet kaptam.
10 megjegyzés:
Én is nagyon kívánom már a nyári ízeket, főleg a bogyós gyümölcsöket! :) Ez a rizsfelfújt meg nagyon guszta! De régen ettem... a mamám régen sokat csinált vaníliapudinggal. :)
Gyönyörű fagyott gyümölcsök.
Csuda jók a képek!
A rizsfelfújt bármikor jöhet, így simán megadom a 10 pontot a mai bejegyzésedre! :D
De szép lett! Nagyon jó képeket készítettél róla :)
Nagyon szép lett a felfújt is, a fotók is! ...és a szeder, aaaz csodálatos!
Niki, én a tavasszal is beérném. :) Csak lenne már egy kicsit melegebb!
Raindrop, Csibe, Lúdanyó - köszönöm szépen! :)
Jajjjde finom lehet! Nagyon jok a fotok is!
Húú! Gyönyörű lett! Köszönöm, hogy rendszeres olvasóm lettél!!
Rízsfelfújt sárgabaracklekvárral... Imádom, nálunk is volt a héten!:) Csodsá fotókat hoztál!:)
Hűű de jól néz ki! :) A második kép a kedvenc.
Szia!
Nézz be hozzám egy kicsit!
Megjegyzés küldése