Hozzávalók (25 darabhoz)
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- egy tojás
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tk. cukor
- 50 g durvára vágott dió
- 1 ek. cukor
- lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, alufóliába csomagoltam, majd kb. másfél órára betettem a hűtőbe. Miután letelt a másfél óra, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtottam és kiszaggattam belőle a virágokat. A korongok tetejét lekentem egy tk.cukorral felvert tojással. A lyukasakat ezután meghintettem a diós-cukros egyveleggel (a diót összekvertem egy ek. cukorral). Így mentek a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 12 percre. Miután kihűltek, összeragasztgattam őket otelló lekvárral.
Magyar Konyha Melléklet 2009. december
5 megjegyzés:
Nomen est omen :)
Nagyon szép lett a kép a sütiről!
Nekem ez az egyik legnagyobb sütikedvencem, az islerrel együtt. :)) Tuti gyönyörű!
Imádom! És megint annyira szépet alkottál, mind "süteményileg", mind "fotóilag" ;))
Igeeen!! Linzer és ishler!! hogy én mennyit ettem a suliban ilyet! na jó, nem pont ilyet, a tiéd biztos finomabb. :) a kép alapján úgy tripla élvezet lehet... :D
Köszönöm, igazán kedvesek vagytok. :)
Ha minden a számításaim szerint alakul, akkor még láthattok pár klasszikust. :)
Megjegyzés küldése