2009. december 6., vasárnap

Aranyló virágok

Aki nem szeretne a következő hetekben aprósüteményeket látni, az ne jöjjön erre mostanában - ugyanis nálam most ezek vannak soron. Ma éppen a jól ismert linzerkarika..

Hozzávalók (25 darabhoz)
A tésztához
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • egy tojás
  • csipet só
A szóráshoz, a kenéshez és a töltelékhez
  • 1 tojás
  • 1 tk. cukor
  • 50 g durvára vágott dió
  • 1 ek. cukor
  • lekvár


    A tészta hozzávalóit összegyúrtam, alufóliába csomagoltam, majd kb. másfél órára betettem a hűtőbe. Miután letelt a másfél óra, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtottam és kiszaggattam belőle a virágokat. A korongok tetejét lekentem egy tk.cukorral felvert tojással. A lyukasakat ezután meghintettem a diós-cukros egyveleggel (a diót összekvertem egy ek. cukorral). Így mentek a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 12 percre. Miután kihűltek, összeragasztgattam őket otelló lekvárral.

    Magyar Konyha Melléklet 2009. december

    5 megjegyzés:

    lúdanyó írta...

    Nomen est omen :)
    Nagyon szép lett a kép a sütiről!

    Raindrop írta...

    Nekem ez az egyik legnagyobb sütikedvencem, az islerrel együtt. :)) Tuti gyönyörű!

    Csibe írta...

    Imádom! És megint annyira szépet alkottál, mind "süteményileg", mind "fotóilag" ;))

    Niki írta...

    Igeeen!! Linzer és ishler!! hogy én mennyit ettem a suliban ilyet! na jó, nem pont ilyet, a tiéd biztos finomabb. :) a kép alapján úgy tripla élvezet lehet... :D

    Puszedli írta...

    Köszönöm, igazán kedvesek vagytok. :)

    Ha minden a számításaim szerint alakul, akkor még láthattok pár klasszikust. :)