2009. július 22., szerda

Lángos

Ha nyár akkor strand, és ha strand akkor lángos. Az örökös kedvencek kedvence.

Hozzávalók
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • fél dkg só
  • langyos tej
  • víz
  • csipetnyi cukor
  • olaj

Az élesztőt apróra morzsoltam 1 dl langyos tejben, majd csipetnyi cukrot hozzáadva felfutattam. A lisztet kimértem egy nagyobb keverőtálba, aminek a közepén mélyedést hagytam a kovásznak. Sót és egy evőkanálnyi olajat tettem rá, majd a kovásszal és némi langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Akkor jó a tésztánk, ha elválik az edény falától és már kevésbé galuskatészta állagú. Az egészet letakarva kb. 1 órán át kelesztettem. Sütés előtt kinyújtottam és poharakkal kiszaggattam, majd olajos kézzel kihúzgálva forró olajban kisütöttem.

Nincsenek megjegyzések: