2011. június 19., vasárnap

Zöldborsós risotto

Szánom-bánom, hogy még csak egy fikarcnyi hírt sem adtam magamról.. Igaz, ami igaz; mostanában ritkán kerültem a tűzhely közelébe és úgy néz ki, ez egy jó ideig most nem is fog változni. Viszont ma egyedül vagyok és kivételesen van némi szabadidőm: úgyhogy gondoltam felélesztem egy kicsit az oldalt.

Hozzávalók

  • 1 fej főzőhagyma
  • 225 g risotto rizs (én arboriot használtam)
  • 340 g zöldborsó
  • 1 dl száraz, fehérbor 
  • kb. 1 liter húsleves alaplé
  • kevés olívaolaj
  • 1 ek. vaj

A hagymát felkockáztam, majd a vaj és olívaolaj egyvelegére dobtam a forró serpenyőbe. Ezután hozzáadtam a rizst és a borsót is. Mikor már előbbi üvegesedni kezdett, felöntöttem a borral. Ezt hamar magába szívta, így  jöhetett az alaplé is. Ezt csak apránként (értsd: merőkanalanként) adagoltam hozzá. Mire elfogyott az alaplé,  az étel is elkészült..

4 megjegyzés:

Csibe írta...

Örülök, hogy "látlak"!!! :))

Bianka írta...

Szívesen vennék egy tányérral

Puszedli írta...

Aranyos vagy Csibe! :) puszillak

Bianka, most én is! :)

Rosita Vargas írta...

Un risotto muy bien elaborado luce estupendo,abrazos y abrazos.