2011. február 23., szerda

Burgonyás póréhagyma krémleves

Szeretem a leveseket, bár ez gondolom nem újdonság. Az alábbi recept a gyors és egyszerű kategóriát képviseli, amire nagy szükség van, - főleg akkor, - ha a férfiembert kiüti a nyeregből egy csúnyán bekapott betegség.. Szerencsére a haláltusa már enyhülni látszik, a torokfájás viszont még mindig settenkedik. Reméljük már nem sokáig! 


Hozzávalók (4 személy részére)

  • 3 ek. vaj (vagy olívaolaj)
  • 2 nagy póréhagyma
  • 3-4 db közepes burgonya
  • 1 liter zöldség- vagy húsleveles alaplé
  • 2 tk. szárított majoranna
  • egy nagyobb csipetnyi őrölt kömény
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
A vajon megpároltam a felkarikázott póréhagymát, hozzáadtam a felkockázott burgonyát, majd felöntöttem a zöldségalaplével. Fedő alatt puhára főztem, majd az egészet leturmixoltam. Ízesítettem a fűszerekkel és felöntöttem a tejszínnel. Ezután visszatettem a tűzre és újra felforraltam, hogy az ízek összeérhessenek.

Tipp! Levesbetétként használjunk pirított bacont vagy fokhagymás krutont!

Eredeti recept: Blikk Nők konyha 2011. január

10 megjegyzés:

m írta...

Köszi Puszedli, nálunk is van egy torokfájós, kipróbáljuk!!!! Odavagyunk a levesekért, és ez itt nagyon jól hangzik:)

Puszedli írta...

Örülök, hogy tetszik! :)

Kati írta...

Nagyon szép a tálalás, fincsi lehet a leves is!

Puszedli írta...

Nagyképűség nélkül mondom: az volt. :)

Életünk és ételeink írta...

Úgy látom, szereted a krém leveseket, mi is! Ez is nagyon finom lehet!

Puszedli írta...

Igen, igen.

Csibe írta...

Ebből a levesből én is kérnék! Szeretem a krémleveseket!

Ditta írta...

Nagyon szeretem a krémleveseket,szívesen kikanalaznám:-)

Puszedli írta...

Úgy látszik a krémlevesek iránti imádatommal sem vagyok egyedül. :)

Panna írta...

Csatlakozom a krémleves imádók klubjához! Nagyon guszta! Nézz be hozzám, egy kis meglepetés vár!