2010. június 27., vasárnap

Karalábé leves

Valójában nem rajongok a nyárért és a kánikuláért, de ez a konstans 20 fok alatti hőmérséklet és mindennapos esőzés már nekem sem fekszik. Az itthon kuksolás kezd unalmassá válni a meleg zoknival együtt.. Azt hiszem ilyenkor szükségem van pár lélekmelengető dologra, mint ahogyan erre a levesre is.


Hozzávalók
  • kb. fél kiló karalábé
  • 7 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • majoranna
  • bors
A karalábét meghámoztam és apró kockákra vágtam, majd a kimért alaplében feltettem főni a megtisztított és lelapított fokhagyma gerezdekkel együtt. Amikor kellőképpen megpuhult, kivettem belőle a gerezdeket és felöntöttem a tejszínnel. Ízesítettem kevés sóval, borssal és majorannával.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem és még sosem készítettem. Guszta, finom lehet

Puszedli írta...

Mi általában nyersen esszük a tévé előtt rágcsálva. Szóval nekem is ez volt az első.. :))

egycsipet írta...

Ááá, most ettem az egyik ismerősünknél karalábé krémlevest! Finom volt, és íme, máris egy jó kis recept, amit már csak turmixolni kell... :D

Raindrop írta...

Tejszínes karalábé leves...
Mennyire jó lehet. :)
Nagyon szeretem a karalábé levest, de még sosem tettem bele.
Gyönyörű a fotód!

Puszedli írta...

egycsipet, krémlevesként is jó lehet. Most viszont nem szerettem volna turmixolni. :)

Raindrop, szerintem passzol hozzá a tejszín. Bár én mindenbe azt teszek, szóval.. 8))

Csibe írta...

Úúú, de guszta! Szívesen megkóstolnám :) nálunk ma már a szelet leszámítva szuper idő volt ;)

Puszedli írta...

Úgy néz ki, ma már itt is jó idő lesz! ;)

Alisa írta...

I have always been looking for a great recipe to make with Kohlrabi Thanks for sharing this recipe!

Puszedli írta...

You're welcome! :)