2010. június 25., péntek

Cukkini fasírt

Talán már említettem, hogy a piacon a legtöbbször idős néniktől szoktam venni zöldséget-gyümölcsöt mert tudom, az ő árujuk többnyire vegyszermentes és friss. Így történt az, hogy az "idős standokat" megcélozva ma egy óriás cukkinire bukkantam.. Mivel mostanában úgyis hús nélkül élünk - adta magát a fasírt ötlete egy kis főzelékkel. És itt most ne a száraz és torokkaristoló fajtára gondoljunk - mert azt én is utálom!


Hozzávalók
  • 700 g cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 100 g reszelt sajt (füstölt)
  • 2 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj (sütéshez)
A cukkinit alaposan megmostam, lereszeltem, kinyomkodtam a levét, majd sóztam, borsoztam. Hozzáütöttem a két tojást, ráborítottam a reszelt sajtot és elkezdtem összedolgozni a zsemlemorzsával együtt. Nem szeretem ha nagyon száraz a fasírt, ezért még két evőkanálnyi tejfölt is belecsempésztem - szerintem ez csak előnyére vált. Végül az apró kockákra vágott hagymával és a fokhagymával is összekevertem a masszát, kis golyókat formáztam belőle és forró olajban kisütöttem őket.

8 megjegyzés:

Reni írta...

ez nagyon jó ötlet! van is itthon még két cukkinim :)

Bianka írta...

Nyammi nagyon finom, ki fogom próbálni

Eisenstock Ildikó írta...

Na, most megingattál. A hűtőben üldögélő cukkiniből túrós szendvicskrémet akartam keverni...

Csibe írta...

Juj, de nagyon jó recept! Holnap irány a piac :)

Puszedli írta...

Akkor cukkinire fel! :)

Judit írta...

Ez a recept kapóra jött. Nálam beindult a cukkini termés, és éppen a felhasználásán gondolkoztam. Tartottam tőle, mert egyszer csináltam cukkini tócsnit, de az nem nyert. Nos ez a fasírt steak burgonyával, és tartárral nagyon kellemes ebéd lett. :)

Puszedli írta...

Judit, ennek igazán örülök! :)

Mária írta...

Ez igen egy újabb cukkinis receptet találtam jó ötlet szeretem a cukkinit:))