2010. május 30., vasárnap

Vaníliás cukor

Valójában nem tekinthető receptnek, mégis nélkülözhetetlen. Legalábbis a mi konyhánkban..


Hozzávalók
  • 250 g kristálycukor
  • 3 rúd vanília
A vaníliákat apró darabokra vágtam egy késsel és összeforgattam a cukorral. Ezután a darálóban több részletben porrá őröltem, majd egy szűrőn átszitáltam. Végül egy légmentesen zárható üvegbe töltöttem a kapott egyveleget.

! Ha valamilyen sütés-főzés után marad felhasznált vaníliánk, nyugodtan tegyük bele azt is az üvegbe, így ugyanis még intenzívebb ízt fogunk kapni.

 

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Pénteken pont készítettem én is ajándékba egy adaggal
Nagyon szép képek

Csibe írta...

Jó, hogy itt vagy :))

Niki írta...

Sziaaa!! :))
Már hiányoltalak nagyon!
Szép az új design!!! :)))

Pocak Panna írta...

Nagyszerű fotók! Nekem is van vaníliás cukrot, csak bourbon vaníliával. Imádom, sokkal jobb, mint a kis tasakos bolti!

Puszedli írta...

Bianka, köszönöm! Úgy látszik egyre gondoltunk.. :)

Csibe, Niki - aranyosak vagytok! :) Puszi nektek!

Pocak Panna, én is nagyon szeretem. Bár én elsősorban megtakarítási célokból készítettem. :)