Valójában nem tekinthető receptnek, mégis nélkülözhetetlen. Legalábbis a mi konyhánkban..
Hozzávalók
- 250 g kristálycukor
- 3 rúd vanília
A vaníliákat apró darabokra vágtam egy késsel és összeforgattam a cukorral. Ezután a darálóban több részletben porrá őröltem, majd egy szűrőn átszitáltam. Végül egy légmentesen zárható üvegbe töltöttem a kapott egyveleget.
! Ha valamilyen sütés-főzés után marad felhasznált vaníliánk, nyugodtan tegyük bele azt is az üvegbe, így ugyanis még intenzívebb ízt fogunk kapni.
5 megjegyzés:
Pénteken pont készítettem én is ajándékba egy adaggal
Nagyon szép képek
Jó, hogy itt vagy :))
Sziaaa!! :))
Már hiányoltalak nagyon!
Szép az új design!!! :)))
Nagyszerű fotók! Nekem is van vaníliás cukrot, csak bourbon vaníliával. Imádom, sokkal jobb, mint a kis tasakos bolti!
Bianka, köszönöm! Úgy látszik egyre gondoltunk.. :)
Csibe, Niki - aranyosak vagytok! :) Puszi nektek!
Pocak Panna, én is nagyon szeretem. Bár én elsősorban megtakarítási célokból készítettem. :)
Megjegyzés küldése