2010. március 23., kedd

Édesburgonyás sárgaborsó püré diós sajtkockákkal

Ennek a rengeteg folyadékbevitelnek is van némi előnye. Főleg, hogy én nem csinálom! Itthon rengeteg zöldségalaplé van a hűtőben, -ami máskor egyébként frissen sosincs - szóval volt "mit megdézsmálnom"..


Hozzávalók (2 személyre)
  • 400 g sárgaborsó
  • 1 édesburgonya (kb. 200-250 g)
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 4-5 ek. krémsajt
  • szerecsendió
  • bors
  • 40 dkg kemény sajt
  • 3-4 tojás
  • tej, liszt és darált dió a panírozáshoz
A sárgaborsót már előző este alaposan átmostam langyos vízben, ma pedig az apró kockákra darabolt édesburgonyával együtt feltettem főni a zöldségalaplével együtt. Amikor teljesen puhára főtt összeturmixoltam, ízesítettem és kevertem bele krémsajtot is. Ettől még krémesebb lett. Ezután a sajtot felkockáztam és duplán bepaníroztam úgy, hogy zsemlemorzsa helyett darált dióba forgattam őket. Forró olajban nagyjából fél perc alatt kisültek.

10 megjegyzés:

Raindrop írta...

Gyönyörű fotó, elképesztően jó hangulata van.
A recept is zseniális!

Puszedli írta...

Pedig először fel sem akartam tenni.. :)

Flat Cat írta...

Ez remekül hangzik, minden alkatrészt szeretek benne! :)

Bianka írta...

Nagyon jó, jól néz ki :)

Csibe írta...

Nem vagyok oda a sárgaborsóért, de ez a recept nagyon jól hangzik!

Aniko írta...

Nagyon èrdekes recept !
A fotò is nagyon jò!
Szia
Aniko

Piroseper írta...

Nem szívesen állok neki a főzésnek (nem is tudok), de ezt a diós rántottsajtot és hozzá a sárgaborsópürét MUSZÁJ lesz kipróbálnom. :)

Puszedli írta...

Flat Cat, gondolom nem lepődnél meg ha azt mondanám nem csodálkozom! :)

Bianka, köszönöm szépen! :)

Hát, van ilyen Csibe.. Én sem szeretek mindent.

Kedves vagy Anikó, köszönöm!

Piroseper, pedig valamikor el kell kezdeni. Hidd el, nem is olyan rossz dolog! 8)

szepyke írta...

Ez de gyönyörű ez a kép! Tiszta napsütés ez a kép!:)

Puszedli írta...

Jaj, köszönöm szépen! :)