2010. február 25., csütörtök

Bundás körte

Igazán egyszerű, gyorsan megvan és még vacakolni sem kell vele. Arra azért ügyeljünk, hogy valóban érett és puha legyen a körténk! Ha mégsem jutunk ilyenhez, pároljuk meg egy kicsit!


Hozzávalók
  • 3-4 db (érett) körte
  • 150 g  liszt
  • 1 tojás
  • 160 ml tej
  • fél tk. vanília kivonat
  • 2 ek. porcukor
  • olaj 
  • fahéjas porcukor

A lisztet, a tojást, a tejet, a porcukrot és a vanília kivonatot sima tésztává kevertem. A körtéket alaposan megmostam, meghámoztam, majd kettévágtam. Egy kiskanállal kivájtam a magházukat, majd a tésztába forgattam őket és alacsony lángon addig sütöttem, amíg aranybarna színük nem lett. Aztán már csak a fahéjas porcukor hiányzott a tetejükről.

9 megjegyzés:

chriesi írta...

De jó!

lekvároskukta írta...

Szuper lett ez a kép :)

Fércművek írta...

Remélem jobb a kedved. :)

Niki írta...

brutális gyilkosság!! éhen haltam a számítógép előtt mert nem tudtam levenni a képekről a szemem! :)
olalaaa....
ja és üdv újra köztünk! ;)

Puszedli írta...

Üdv-üdv! Köszönöm, már kicsit életképesebb vagyok. :)

Csibe írta...

Jajdejó! már vártalak!...és milyen szuper dolgot hoztál! :))

rojalka írta...

MMMnnnyam!
Ezt is kifogom próbálni.

Raindrop írta...

Örülök neked, és a körtédnek is. :)
Szeretem a bundás almát is, viszont a körtét jobban, ergo a bundás körtét is jobban fogom szeretni.

Puszedli írta...

Hát, mostanában nem igazán bonyolítom túl a dolgokat - az 'egyszerűt/gyorsan' elvet részesítem előnyben.

A kedves szavakért külön köszönet, még ha töröltem is a posztot. Igazán jólestek.. :) Puszi az orcátokra!