- 3-4 db (érett) körte
- 150 g liszt
- 1 tojás
- 160 ml tej
- fél tk. vanília kivonat
- 2 ek. porcukor
- olaj
- fahéjas porcukor
A lisztet, a tojást, a tejet, a porcukrot és a vanília kivonatot sima tésztává kevertem. A körtéket alaposan megmostam, meghámoztam, majd kettévágtam. Egy kiskanállal kivájtam a magházukat, majd a tésztába forgattam őket és alacsony lángon addig sütöttem, amíg aranybarna színük nem lett. Aztán már csak a fahéjas porcukor hiányzott a tetejükről.
9 megjegyzés:
De jó!
Szuper lett ez a kép :)
Remélem jobb a kedved. :)
brutális gyilkosság!! éhen haltam a számítógép előtt mert nem tudtam levenni a képekről a szemem! :)
olalaaa....
ja és üdv újra köztünk! ;)
Üdv-üdv! Köszönöm, már kicsit életképesebb vagyok. :)
Jajdejó! már vártalak!...és milyen szuper dolgot hoztál! :))
MMMnnnyam!
Ezt is kifogom próbálni.
Örülök neked, és a körtédnek is. :)
Szeretem a bundás almát is, viszont a körtét jobban, ergo a bundás körtét is jobban fogom szeretni.
Hát, mostanában nem igazán bonyolítom túl a dolgokat - az 'egyszerűt/gyorsan' elvet részesítem előnyben.
A kedves szavakért külön köszönet, még ha töröltem is a posztot. Igazán jólestek.. :) Puszi az orcátokra!
Megjegyzés küldése