Szaloncukor gyártásra eddig még nem nagyon volt időm - de szerencsére
Niki jóvoltából idén először, már a házit is megízlelhettem. A blogokon már egy ideje végigsuhant mindenféle variáció, viszont kókuszossal nem nagyon találkoztam. Pedig nagyon finom..
Hozzávalók (kb. 35 darabhoz)
- 20 dkg darált mandula
- 15 dkg porcukor
- Malibu
- kókuszreszelék (ízlés szerint)
- 200g kakóbab darabos étcsokoládé
A darált mandulát összekevertem a porcukorral, majd annyi Malibut öntöttem rá, amennyitől formálható - de nem túl lágy masszát kaptam. Kókuszreszeléket hintettem rá, újra összedolgoztam az egészet és szaloncukor formákat gyárottam belőle. Ezután felolvasztott étcsokiba mártottam őket és rácson hagytam őket megdermedni.
A marcipános alapreceptet
Dolce Vitától kölcsönöztem.
7 megjegyzés:
Nyammi nyammi, kókuszos!! :))
Guszta lett a kép is! :)
Gesztenyés...?? ;))
Én is variáltam ma kókusszal, még egy-két finomságot megcsináltam, de egyik sem lett ilyen szuper, mint a tiéd! Ez a dudoros felület roppant izgalmassá teszi! :)
Hujuj ez írtó jó! Nem ártana megcsinálnom, de szerintem majd csak jövőre.
Nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is : )
Niki, köszi szépen! :) Gesztenyéset sem láttam, igazad van.
Raindrop olyan kedves vagy, de már megint übereltél a kisbarátnős hóembereiddel. :)
Chriesi, ha szereted a kókuszt - ez is ízleni fog. :)
Köszi Á la carte! Mivel a kókuszos fehér rum a kedvenc italom, így nekem ez nekem tényleg nagyon finom..(volt) :)
De jóóók! Imádom a kókuszos dolgokat! Recept lenyúlva! A kép szuper! Ügyi vagy!
Köszi! :)
Megjegyzés küldése