Gyümölcskenyeret utoljára egy évvel ezelőtt, pontosan karácsonykor ettünk egy rokonlátogatás alkalmával. Nem sokat túlzok, amikor azt mondom: két szem mazsolából állt a szeletünk..(?) Azt hiszem Gegét sokkolta az akkori adag és az egy centiméterre eső gyümölcsök hiánya, mivel most erősen kihangsúlyozta, hogy "jól megtömve" kéri. Úgy is kapta.
Hozzávalók
- 16 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 4 tojás
- 14 dkg porcukor
- 1 púpos ek. vaníliás porcukor
- 1 tk. sütőpor
- fél vaníliarúd kikapargatott belseje
- 1 ek. vanília aroma
- 10 dkg vágott mandula
- 25 dkg aszalt és kandírozott gyümölcs vegyesen (nálam ez most: aszalt sárgabarack, mazsola, kandírozott eper, -papaya, -narancshéj és -limehéj)
A porcukrot a puha margarinnal alaposan eldolgoztam, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat is. A kandírozott és aszalt gyümölcsöket apróra vágtam, majd a kimért lisztből két kanálnyit rájuk szórtam és összeforgattam őket. (Erre azért volt szükség, hogy sütés közben ne gyűlhessenek össze a tészta alján.) Ezután a maradék lisztet elkevertem a sütőporral, a vanília belsejével és az aromával, majd 3 részletben hozzáadtam a tojásos masszához. Beleszórtam a mandulát és az aszalványokat, majd sütőpapírral kibélelt formában, 175 fokon, kicsivel kevesebb, mint másfél órát sütöttem. A végén féltem, hogy megég a külseje - ezért az utolsó fél órában 150 fokra vettem a hőmérsékletet.
4 megjegyzés:
Mint azt a gasztrotippen írtam az imént...: állati guszta!!!!! :)))
Kicsit talán giccses is.. köszi! :)
Köszönöm Szepy! Boldog karácsonyt Neked is!
Szééép lett! Egy szelet lenyúlva!
Megjegyzés küldése