Ízre és állagra leginkább a tejbegrízhez hasonlítanám, de a mandula miatt egy kicsit összetettebb "élményt ad". Remek és könnyű desszert ez a török tejpuding! Tessenek kipróbálni!
Hozzávalók
- 4 dl tej
- 100 g mandula (lap)
- 1 dl tejszín
- 3,5 dkg rizsliszt
- 4 dkg nyírfacukor
- 2 tk. őrölt fahéj (opcionális)
Első lépésként a mandulát enyhén megpirítottam egy serpenyőben. Ezután finomra daráltam, majd hozzáadtam a tejszínt,- így egy sűrű krémet kaptam. A tejet egy lábasban a legalacsonyabb fokozaton hevíteni kezdtem a cukorral. Pár perc elteltével egy habverővel beleadagoltam - az időközben hideg tejjel csomómentesre kevert - rizslisztet, majd a mandulakrémet is. Körülbelül 10 percig folyamatosan kavargattam, ekkora már alaposan besűrűsödött. A végén egy kevés fahéjat is tettem bele, majd kisebb poharakba öntöttem, amiket aztán jól kihűtöttem.
8 megjegyzés:
Tökéletes. Meggyőztél. :))))
Klassz, már megérte feltenni! :)
Nagyon jól hangzik, és biztosan finom! :)
Nagyon finom
Hű, ez nagyon jó lehet! :)))
Lányok, köszi! :)
Elég érdekes recepteket hoztál az utóbbi időben (ezt az utóbbi időbent kicsit cinikusan írom, hiszen mindegyik a múlt évben volt :D), egyik jobb, mint a másik!
A falafelt már kétszer megsütöttem, a lencsesaláta még váratott magára, kicsit hűvösebb időkre tartogattam, de mivel a majonézes verzióját imádom, ezt sem hagyom ki... éééés mivel most ismét megláttam, hétvégére elkészítem.
De jó! :)
Az az igazság, hogy minden egyes alkalommal amikor valamilyen külföldi vagy nem "szokványos" dolgot hozok: kicsit izgulok. Izgulok, hogy értékelni fogjátok-e.. de most egy kicsit megnyugtattál! :)
Megjegyzés küldése