Ami az eszenciát illeti; nem is olyan régen volt egy gasztronómiai fesztivál (a színvonalról most inkább nem beszélnék), ahol az egyik árus ehhez hasonló, hidegen sajtolt növényekből készített "koncentrátumokat" árult. Gegénél a mézes lándzsás útifű, nálam az almaecetes medvehagyma nyert. Az íze tömény élvezet, szóval pár löttyintésnyi az ételbe teljesen elegendő! Mondhatni igazi kuriózum, pedig mindösszesen két alkotóelemből készült..
Hozzávalók
- egy bögre barna lencse (250 ml)
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű lila hagyma
- fél ek. olívaolaj
- 1 fürt koktélparadicsom
- 4 db lágy tojás
- füstölt kecskesajt (opcionális)
- medvehagyma eszencia (ízlés szerint)
- só
A lencsét alaposan átmostam, majd puhára főztem a fokhagymával és a babérlevelekkel. Ezután leszűrtem róla a felesleges vizet, rádobtam a cikkekre vágott lila hagymát és az olívaolajjal együtt pár percig pároltam. Sóztam, rálöttyintettem egy keveset az eszenciából, majd összekevertem a maradék hozzávalóval (paradicsom, lágy tojás). Tálalás előtt füstölt kecskesajtot szórtam a tetejére.
2 megjegyzés:
A lencsével nem vagyunk nagy barátságban, de azért szívesen megkóstolnám :)
Kedves Puszedli! Kérlek nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :)
Megjegyzés küldése