Hozzávalók
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- fél dkg só
- langyos tej
- víz
- csipetnyi cukor
- olaj
Az élesztőt apróra morzsoltam 1 dl langyos tejben, majd csipetnyi cukrot hozzáadva felfutattam. A lisztet kimértem egy nagyobb keverőtálba, aminek a közepén mélyedést hagytam a kovásznak. Sót és egy evőkanálnyi olajat tettem rá, majd a kovásszal és némi langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Akkor jó a tésztánk, ha elválik az edény falától és már kevésbé galuskatészta állagú. Az egészet letakarva kb. 1 órán át kelesztettem. Sütés előtt kinyújtottam és poharakkal kiszaggattam, majd olajos kézzel kihúzgálva forró olajban kisütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése