Oldalak

2011. augusztus 8., hétfő

Mandulás-fahéjas muhallebi

Már hetekkel ezelőtt tervbe volt véve ez a recept, de a megvásárolt mandula végül mindig valami másban végezte.. A napokban viszont végre utolértem magam és ezt is kipipálhattam.

Ízre és állagra leginkább a tejbegrízhez hasonlítanám, de a mandula miatt egy kicsit összetettebb "élményt ad". Remek és könnyű desszert ez a török tejpuding! Tessenek kipróbálni!


Hozzávalók
  • 4 dl tej
  • 100 g mandula (lap)
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg rizsliszt 
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 2 tk. őrölt fahéj (opcionális)

Első lépésként a mandulát enyhén megpirítottam egy serpenyőben. Ezután finomra daráltam, majd hozzáadtam a tejszínt,- így egy sűrű krémet kaptam. A tejet egy lábasban a legalacsonyabb fokozaton hevíteni kezdtem a cukorral. Pár perc elteltével egy habverővel beleadagoltam - az időközben hideg tejjel csomómentesre kevert - rizslisztet, majd a mandulakrémet is. Körülbelül 10 percig folyamatosan kavargattam, ekkora már alaposan besűrűsödött. A végén egy kevés fahéjat is tettem bele, majd kisebb poharakba öntöttem, amiket aztán jól kihűtöttem.

8 megjegyzés:

  1. Tökéletes. Meggyőztél. :))))

    VálaszTörlés
  2. Klassz, már megérte feltenni! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik, és biztosan finom! :)

    VálaszTörlés
  4. Elég érdekes recepteket hoztál az utóbbi időben (ezt az utóbbi időbent kicsit cinikusan írom, hiszen mindegyik a múlt évben volt :D), egyik jobb, mint a másik!
    A falafelt már kétszer megsütöttem, a lencsesaláta még váratott magára, kicsit hűvösebb időkre tartogattam, de mivel a majonézes verzióját imádom, ezt sem hagyom ki... éééés mivel most ismét megláttam, hétvégére elkészítem.

    VálaszTörlés
  5. De jó! :)
    Az az igazság, hogy minden egyes alkalommal amikor valamilyen külföldi vagy nem "szokványos" dolgot hozok: kicsit izgulok. Izgulok, hogy értékelni fogjátok-e.. de most egy kicsit megnyugtattál! :)

    VálaszTörlés